Májtisztítás otthon

A máj testünk legfőbb kémikusa, több száz funkciót lát el a méregtelenítés központjaként.
Közvetve vagy közvetlenül ellenséges környezetben élünk, és csak a májunk tud minket megmenteni a betegségektől, mert az egészség a vér tisztaságától függ. 

A vér tisztasága viszont a máj tisztaságától is függ. Ezért fontos májunk rendszeres tisztítása.
Májunkban ötvenezernyi vezeték, járat található, ezeken keresztül történik a vér méregtelenítése. Ezek a hajszálvékony járatok könnyen eltömődnek máj- és epekövekkel. Ha a máj bizonyos területei átjárhatatlanná válnak, bizonyos mérgek nem fognak közömbösítődni és tovább fognak mérgezni minket.
Ha az epe elvezető vezetékek tömődnek el, akkor az epe egy része feltorlódik, majd gyulladást okoz, valamint elégtelen lesz az emésztés is.
A májtisztítás lényege abban áll, hogy a májat ellazítjuk, ami által a vezetékek kitágulnak, majd egy “olaj-hidraulikával” kimosatjuk őket, megszabadulva ezzel életünk tán legnagyobb nyűgétől operáció nélkül.

Hozzávalók:

•  1 teáskanál kurkuma

• 100 gr keserűsó (magnéziumszulfát)

• 1,5 dl olívaolaj
• 1,5 dl frissen csavart vörös grapefruit lé és rost.

A tisztulás napjának első felében csak könnyen étkezzünk, kevés és könnyen emészthető ételt fogyasszunk.

13 órától pedig már semmit sem ehetünk, egészen másnapig.!!

Az őrölt kurkumából egy teáskanálnyit 1 kávéscsészébe vízben elkeverni,megisszuk,majd ezt 2dl vízzel leöblítjük.
A száz gramm keserűsót fél liter vízben feloldunk, az oldatot elosztjuk négyfelé, minimum plussz három deci vízzel az első adag oldatot igyuk meg délután kettő órakor A következő adagot pedig négykor, hatkor majd nyolckor.
Nagyon fontos viszont a fokozott folyadék utánpótlásra ügyelni igyunk sok vizet !!
A keserűsós oldat erős hasmenést okoz, ezért tartózkodjunk otthon. A májunk, a beleink megtisztulnak az ételmaradékoktól, és mivel újabb étel nem kerül be, az emésztőrendszerünk megragadhatja az alkalmat a pihenésre.
A máj felszabadul a terhelés alól, a keserűsó magnéziumtartalma elernyeszti, ellazítja. máj- és epevezetékek kitágulnak.

Utolsó lépésként igyuk meg este tíz órakor a 1,5 dl olíva olaj és 1,5 dl vörös grapefruit-lékeverékét,folytonos keverés közben.
A koktél lehajtása után ajánlott vízszintesbe helyezni magunkat, és legalább öt óra pihenés javasolt. Próbáljunk meg aludni hanyatt fekve, hányinger esetén felsőtestünket párnával kissé megemelve aludni. Az olajhidraulika ebben a pózban működik leg hatékonyabban.
Másnap tapasztalhatjuk, hogy a székletünkkel ezernyi kis golyócska epekő, májkő távozik belőlünk. Májunk végre felszabadultan újra képes lesz minket szolgálni. Eltűnnek a székelési zavarok, kevésbé leszünk idegesek, megszűnnek a hasi puffadások és bélpanaszok. Nagyszerű komfort érzést nyújt.Vitaminok , étrend kiegészítők,élelmiszerek de még a gyógyszerek felszívódásának hatékonysága is jelentősen hatékonyabb lesz !!!

Már az első kúrával is megszabadulunk az egészséget gátló salakanyag nagy részétől, de ajánlott legalább évente kétszer a tisztítást elvégezni .

Fontos